МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА И ДЕЦА: Расте број оболелих у општини Неготин

С.М.Ј.

14. 09. 2021. у 17:09

БРОЈ активно позитивних у општини Неготин са нових 13 случајева у последња 24 часа, повећан је на 205.

МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА И ДЕЦА: Расте број оболелих у општини Неготин

Фото: С.М.Ј.

Како наводе у овдашњем Здравственом центру, присуство вируса корона потврђено је лабораторијски код осам жена од 47 до 79 година, као и код пет особа мушког пола од којих најмлађи има 11, а најстарији 78 година.

У педијатријској ковид амбуланти сазнајемо да расте број деце и младих до 18 година који се са неким од симптома респираторних инфекција, повишеном температуром јављају на преглед. Након што је прошле недеље просечно бележено око 50 прегледа, само у понедељак лекари су у педијатријској ковид амбуланти прегледали 85 детета и младих, од којих је тестирањем присуство вируса корона потврђено код њих шест.  

У ковид амбуланти за одрасле у понедељак је обављено укупно 64 прегледа, од којих се њих 47 јавило први пут, такође, са неким, од симптома.

На два одељења неготинске болнице, Грудном и Одељењу неурологије, збринута су 23 пацијента, од којих је њих 17 на кисеоничкој потпори. Четири пацијента су у последња 24 часа примљена, а младић од 23 године послат је на даље лечење у Ковид болницу Крушевац са тежом клиничком сликом.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)