ЗА ЛЕПШИ И ЧИСТИЈИ ГРАД: У Сремској Митровици иницијатива за зелену одборничку групу

С. К.

13. 09. 2021. у 09:34

ЗАШТИТА животне средине у Скупштини Града Сремска Митровица заслужује већу пажњу, зато одборници треба да се анимирају и покрену како би давали своје идеје за побољшање квалитета услова у нашем граду, сматра Дмитар Станишић, шеф Одборничке групе "Александар Вучић - за нашу децу", који је заједно са Тамаром Милковић, одборницом са ове листе, предао Илији Недићу, председнику Скупштине града, иницијативу за формирање неформалне зелене одборничке групе.

ЗА ЛЕПШИ И ЧИСТИЈИ ГРАД: У Сремској Митровици иницијатива за зелену одборничку групу

Фото С. К.

- Наша странка је у кампањи покренула садњу 80.000 стабала, желели смо да направимо и неколико паркова, али због пандемије ковида мало се застало са тим, сада сматрамо да је право време за разговор о тим темама - рекао је Станишић и позвао све одборнике да се укључе, без обзира на политичку припадност.

Како појашњава Станишић, циљ је да теме заштитне животне средине, одрживог коришћења енергије и енергетске ефикасности, заштите климе и генерално одрживог развоја, добију заслужени приоритет и нађу се у фокусу приликом одлучивања.

Фото Танјуг

- Наша Сремска Митровица напредовала је са урбанизацијом, самим тим имамо мање зелених површина, због разне изградње. Желимо да подстакнемо садњу садница које су од круцијалног значаја за очување чистоће ваздуха. Примера ради, садница једног зрелог дрвета може да усвоји 22 кг угљен-диоксида, а да испусти кисеоника довољно за два човека - истакла је одборница Милковић.

ПРОПИСИ

Укључивањем у групу одборници ће, у сарадњи са цивилним сектором, допринети остваривању боље заштите животне средине, али и имати прилику да активним радом утичу на унапређивање локалних прописа из наведених области.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)