МОМИРОВИЋ: Циљ протеста је затварање железаре и термоелектрана, а не Рио Тинта

Танјуг

09. 09. 2021. у 15:25

Организаторима еколошкх протеста због Рио Тинта није циљ та компанија, већ да буду затворене термоелектране, железара, басен колубара и РТБ Бор, а влада то никада неће дозволити, поручио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

МОМИРОВИЋ: Циљ протеста је затварање железаре и термоелектрана, а не Рио Тинта

Томислав Момировић

Он је подсетио да Рио Тинто послује у Србији скоро 20 година а питања о њиховом пословању се постављају тек сада.

- Тим људима уопште није циљ Рио Тинто, него им је циљ да басен Колубара буде затворен, термоелектране Никола Тесла и Костолац да буду затворене, да буду затворени смедеревска Железара и РТБ Бор. Они то правдају еколошким питањима. Те организације, које су углавном финансиране из иностранства, размислите у чијем интересу то раде - рекао је Момировић.

Истакао је да влада неће дозволити да се та постројења затворе и да људи који тамо раде неће изгубити посао.

Објаснио је да се ради се о томе да ли људи у Лозници, Крупњу, Љубовији и Бадовинцима имају право да имају перспективу и плате можда и веће него људи у Лајковцу или Лазаревцу.

- Да ли Лозница може да рачуна да ако се инвестиције спроведу за десет година добије свој универзитет. Да ли ће тај крај имати перспективу и раст, а не да буде забачени део земље одакле ће људи одлазити - упитао је.

Момировић је поновио да ће Србија у наредне четири године инвестирати четири милијарде евра само у постројења за пречишћавање отпадних вода.

- Наш циљ је да наше реке буду онакве какве су у Немачкој или Швајцарској, не по цену да угрозимо економску перспективу ове земље је то никада нећемо урадити - закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТРАЖИО САМ ЈЕ ПО ЈУТЈУБУ: Познати српски фудбалер лудо волео Мају Манојловић