ИДЕЈНА РЕШЕЊА ДО ПОНЕДЕЉКА: Уређење централног градског трга у Прокупљу

Д.З.

09. 09. 2021. у 22:40

КОНКУРС за израду идејног решења уређења трга Топличких јунака у Прокупљу за који је град издвојио средства истиче у понедељак, 13. септембра.

ИДЕЈНА РЕШЕЊА ДО ПОНЕДЕЉКА: Уређење централног градског трга у Прокупљу

фото: Д.Зечевић

Како истичу из градске управе, реконструкција трга Топличких јунака један је од приоритетних пројеката који ће се реализовати у наредном периоду а заинтересовани грађани до понедељка могу да доставе своје идеје и помогну да се дође до најбољег и најквалитетнијег решења за уређење централног градског трга.

-Трг Топличких јунака је место на којем се налази Споменик топличким јунацима из Првог светског рата, устаницима и жртвама Топличког устанка из 1917.године. Наша идеја је да му вратимо оно што му је одузето пре десет година, његов аутентични изглед. Пре него што је трг претворен у паркинг простор, овај део центра града био је део његове историје, културе и традиције - истиче гадоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

Иначе,градска управа је издвојила средства та наградни фонд конкурса , при чему ће аутору најбољег идејног решења припасти награда од 800.000 динара, другом 100.000 динара, а трећенаграђеном 90.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)