Улепшана Основна школа у Врднику: Клуб волонтера НИС-а наставио са подршком најмлађим суграђанима

Промо

03. 09. 2021. у 14:59

ЗАПОСЛЕНИ НИС-а, чланови Клуба волонтера, наставили су да се ангажују на подршци заједници и окречили су фасаду Основне школе "Милица Стојадиновић Српкиња" у Врднику.

Улепшана Основна школа у Врднику: Клуб волонтера НИС-а наставио са подршком најмлађим суграђанима

Фото: НИС

Акцију су предводили волонтери који су запослени у Ватрогасној јединици НИС-а у Кикинди.

НИС са Основном школом „Милица Стојадиновић Српкиња“ сарађује од октобра 2020. године, када је компанија за потребе школе поклонила око 2.000 литара пијаће воде „Јазак“, што је од великог значаја за наставнике и ученике, будући да објекат користи само техничку воду.

Миодраг Бебић, заменик председника општине Ириг, овом приликом захвалио се компанији НИС и Клубу волонтера и нагласио да је ово само једна од многих волонтерских акција које компанија спроводи зарад помоћи локалној заједници. „Данашња акција битна је првенствено због унапређења квалитета живота грађана, а посебно деце. Данас имамо помоћ друштвено-одговорне компаније НИС, која са својим Клубом волонтера у значајној мери доприноси реконструкцији школе. Ово је један леп наставак наше сарадње, коју имамо већ дуги низ година“, изјавио је Бебић.

Анамарија Аврамовић, секретарка Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња“ у Врднику, указала је на значај помоћи коју НИС пружа овој школи. „Захваљујући нашој дугогодишњој и врло успешној сарадњи са Нафтном Индустријом Србије, проистекла је и ова данашња акција у којој су волонтери НИС-а помогли у кречењу фасаде наше школе, како бисмо оплеменили сам објекат и ученицима и запосленима наше школе омогућили да сваког дана у школу долазе са осмехом на лицу. Такође, компанија НИС већ дуги низ година донира пијаћу воду за ученике у подручној школи у Јазаку. Само током протекле школске године, НИС нам је донирао преко 2.000 литара пијаће воде“, истакала је Аврамовић, док је Игор Лазић, комaндир ватрогасне јединице Кикинда из НИС-а, навео да компанија заједно са својим запосленима спроводи овакве и сличне акције широм Србије. „Данашња акција Клуба волонтера НИС-а представља скроман допринос којим смо желели да улепшамо и оплеменимо простор школе у Врднику. Позивамо све колеге да нам се придруже и посведоче томе да наш скроман допринос некоме може много да значи“, рекао је Илић који је са својим колегама био део ове волонтерске акције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!