ГРАД ЗРЕЊАНИН УПУТИО ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ОГРЕВА: Помоћ избеглицама и интерно расељеним лицима

Б. Грујић

02. 09. 2021. у 21:30

ГРАДСКА управа у Зрењанину, Одсек за националне мањине, избеглице и миграције, упутила је јавни позив за доделу помоћи у огреву избеглицама и интерно расељеним лицима на територији тог града.

ГРАД ЗРЕЊАНИН УПУТИО ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ОГРЕВА: Помоћ избеглицама и интерно расељеним лицима

Фото: Јутјуб/Nova Barselona

Јавни позив је отворен до 17. септембра, а право на помоћ могу да остваре лица која имају избеглички статус, примања мања од 50 одсто од просечне плате у Србији за месец јун. Такође, у ову групу спадају и једнородитељска домаћинства са децом до 18 или 26 година уколико су на школовању, трочлана или вишечлана домаћинства са децом до 18 година, породице са трудницама или децом до пет година старости, домаћинства инвалидских пензионера, односно са тешко оболелим чланом, као и вишегенерацијска домаћинства.

Подносиоци захтева морају да приложе фотокопију личног документа, потврду о месечним примањима, извештај лекара, а једнородитељска домаћинства доказ о самосталном вршењу родитељског права, породице са породичним насиљем потврду суда или Центра за социјални рад, а пријаве се подносе Услужном центру градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)