ШЛАГЕРИ УЛИЧНИХ СВИРАЧА: У петак почиње 21. "Градић фест"

С.БАЈИЋ

31. 08. 2021. у 16:37

ОВОГОДИШЊИ, 21. по реду фестивал уличних свирача „Градић фест“ биће одржан од 3. до 5. септембра у подграђу Петроварадинске тврђаве на платоу иза „Београдске капије“ а због тренутне епидемиолошке ситуације, за улазак на фестивал је неопходан дигитални зелени сертификат о вакцинацији или прележаном Ковиду 19, односно, негативан ПЦР или брзи антигенски тест.

ШЛАГЕРИ УЛИЧНИХ СВИРАЧА: У петак почиње 21. Градић фест

ГРАДИЋ Учесници прес конференције Фото С. Бајић

То је на конференцији за новинаре потврдила Натали Бељански - Поповић, извршна директорка фестивала и позвала публику да на оба фестивалска улаза, дође раније, јер ће бити омогућено бесплатно тестирање за грађане.

НА фестивалу ће наступити и бендови Визељ, Догс ин Кавала из Београда, АБОП З++ и Покет палма из Хрватске, ТАМ Тамара Поповић, Сана Гарић, Лука Рајић...Представиће се и плесна удружења Грув и ПСБ, Лудифико, Денс студио, Радионица циркуских вештина Креативни погон...У овогодишњи програм увршетн је и кутак за љубитеље кинематографије – Градић биоскоп.

- Програм фестивала је препознатљив, јединствен, излази из шаблонских оквира и по томе се наш град годинама издваја – каже Далибор Рожић, члан градског већа задужен за културу.- Ове године фестивал ће одисати духом педесетих и шездесетих година прошлог века, подсетиће нас да праве вредности увек живе, вратити у времена која су имала шарма и изнедрила велика имена на музичкој и културној сцени.

Фестивал, који носи слоган „Почнимо љубав испочетка“, званично ће у петак у 20 часова отворити наступ Бети Ђорђевић и Уметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички”.

- Са Бети Ђорђевић имамо деценијску сарадњу и представићемо спој музике из педесетих и шездесетих година прошлог века и модерног погледа на музику. Имамо богат репретоар и направићемо лепу атмосферу за Новосађане и госте града- каже мајор Никола Живковић, начелник Уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички” .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)