ДАНАС ВАКЦИНИСАНО ШЕСТ ГРАЂАНА: Почела имунизација трећом дозом у Пиротском округу

В.Ћ.

18. 08. 2021. у 17:33

НА ПОДРУЧЈУ Пиротског округа, од почетка имунизације вакцинисано је 34.616 особа, од којих је обе дозе примило њих 33.509. Трећу вакцину данас је примило 6 особа. Укупно је дато 68.131 доза вакцина.

ДАНАС ВАКЦИНИСАНО ШЕСТ ГРАЂАНА: Почела имунизација трећом дозом у Пиротском округу

Фото: В.Ћирић

Према подацима пиротског ЗЗЈЗ данас је регистровано још 19 лабораторијски потврђених случајева заразе, од којих је 10 из Пирота, 5 из Беле Паланке, 3 из Димитрограда и 1 из Бабушнице. У претходне две недеље, укупно је било 111 новозаражених, док је током целог јула регистровано 70 заражених особа.

У другој половини јуна није забележен ни један случај оболевања. Од 43 антигених узорака у пиртоском ЗЗЈЗ позитивност је потврђена код 9 особа. У ковид амбуланти обављено је 103 прегледа, а мера кућне изолације наложена је за 26 грађана. У  Општој болници у Пироту, тренутно нема сучајева сумњивих на ковид 19.

Медицинари Центра за контролу и превенцију болести при ЗЗЈЗ у Пироту процењују да је епидемиолошка ситуација у округу несигурна са тенденцијом да пређе у неповољну и да хитно треба убрзати вакцинацију јер цепива има довољно. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)