ШИРЕ ПУТ ЗБОГ "ЈУЖНОГ ТОКА": Наставак обнављања саобраћајне инфраструктуре на територији Жабара

Д. НОВКОВИЋ

19. 08. 2021. у 07:26

ЗАХВАЉУЈУЋИ пројектима локалне самоуправе и државе, путна инфраструктура на територији Жабара ће до краја године бити знатно унапређена.

ШИРЕ ПУТ ЗБОГ ЈУЖНОГ ТОКА: Наставак обнављања саобраћајне инфраструктуре на територији Жабара

Фото Д. Новковић

Тренутно се - као највећи пројекат - проширује 13 километара пута ка Великој Плани, а држава је за посао који би требало да буде завршен до почетка октобра - у склопу градње компресорске станице гасовода "Јужни ток", која се налази на територији Жабара - издвојила 300 милиона динара.

- До краја године би требало да буде окончана и рехабилитација државног пута на траси Жабари - Четереже - Брзоходе. Већ се ради на 5.300 метара правца ка Четережу, вредност пројекта је 164,4 милиона динара, а инвеститор је јавно предузеће "Путеви Србије" - каже председник Општине Јован Лукић, напомињући да је извођач радова предузеће за путеве "Пожаревац".

Јован Лукић, Фото Д. Новковић

У плану је асфалтирање улица у сеоским насељима, за шта је опредељено око 34 милиона динара. Локална самоуправа у Жабарима, међутим, не запоставља ни уређење атарских путева, што би требало да кошта безмало три милиона динара.

Да би се спречиле поплаве, за 5,7 милиона динара су планиране и санације бујичних потока, а Лукић од већих пројеката издваја и комплетну реконструкција зграде Центра за социјални рад, за коју је намењено 29 милиона.

Два милиона су већ припремљена и за уређење дечјег игралишта у Александровцу...

ЈАВНИ РАДОВИ

ТОКОМ јула су започети четворомесечни јавни радови - чишћење и кошење јавних површина, укључујући и овдашња гробља у општини - за које је ангажовано седморо незапослених. Држава је за њих обезбедила милион динара, а исто толико и локална самоуправа која надокнађује трошкове превоза, те набавља средства за рад и заштитну опрему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)