ТЕНДЕРОМ ТРАЖЕ ЧИСТАЧЕ: Новосадска "Чистоћа" нема довољан број запослених за одржавање хигијене у граду

Љ. П.

07. 08. 2021. у 07:26

ГРАДСКА "Чистоћа" због недовољног броја запослених, мора да тражи фирму која ће бити ангажована на одржавању хигијене у граду.

ТЕНДЕРОМ ТРАЖЕ ЧИСТАЧЕ: Новосадска Чистоћа нема довољан број запослених за одржавање хигијене у граду

Фото Д. Дозет

Отуд и поступак јавне набавке, како би закључили уговор са предузећем које ће својим ресурсима, опремом, алатом и радницима пружити услуге мануелног пречишћавања јавних површина у граду, недоступних за машинско чишћење.

Конкурсном документацијом, како наводе у "Чистоћи", предвиђено је да ови радници чисте на локацијама и динамиком које одговарају овом предузећу, и то на период од 12 месеци.

- Имајући у виду врсту послова и да се услуге морају обавити у кратким роковима, од фирме која буде ангажована захтева се да располаже минимално са 120 извршилаца - предочавају у "Чистоћи". - Фирма, уколико жели да посао обави у што краћем року, може да ангажује и више радника. Максимална вредност на коју ће се закључити уговор је 50 милиона динара и та вредност представља процењену вредност јавне набавке.

- Последњих неколико година путем привремено - повремених послова ангажујемо до 200 радника на помоћним пословима у неколико служби предузећа, како би се неометано одржавала хигијена у граду, редовно сакупљао и превозио комунални отпад - кажу у "Чистоћи".

Као разлог за додатно расписивање поменуте јавне набавке, у овом предузећу наводе чињеницу да је понашање несавесних појединаца, грађана и привредних субјеката у протеклом периоду несхватљиво и крајње непримерено, те се отпад у све већој мери одлаже на јавним површинама где му није место.

- Крајњим напорима покушавамо да санирамо све дивље депоније - истичу у "Чистоћи". - Циљ предузећа је одржавање хигијене на јавним површинама по највишим стандардима и нормама. Такође се мора узети у обзир и одлив људи у протеклом периоду, по различитим основама, односно пензионисање, напуштање предузећа, без могућности нових запошљавања због мера Владе Србије. У исто време град се шири и драстично је повећан обим посла, и све су то разлози који јасно говоре о оправданости расписивања јавне набавке.

ПОСЛОВИ

ДОДАТНИ радници ће чистити јавне површине метлом, сакупљаће отпад са јавних површина и утоварати у камион, ручно ће цревом за поливање прати улице, стругаће горње површине ивичњака, тротоара, пешачких, бициклистичких стаза и паркинга.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОРОНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Током викенда вирусом заражена два пензионера