ДОНАЦИЈА ОПЕТ НА ПРОДАЈУ: Неизвесна судбина неискоришћене жичаре "Дубоко" на Бесној Кобили код Врања

Д. РИСТИЋ

04. 08. 2021. у 08:25

ЛОКАЛНА самуправа у Врању ће по други пут понудити на продају жичару "Дубоко" - по нижој цени.

ДОНАЦИЈА ОПЕТ НА ПРОДАЈУ: Неизвесна судбина неискоришћене жичаре Дубоко на Бесној Кобили код Врања

Фото: Ј.С.

Градско веће је усвојило текст јавног огласа о отуђењу кроз поступак јавног надметања, а првобитна продаја је била оглашена пре нешто више од три месеца - по цени коју је одредио судски вештак - за безмало 21 милион динара. С обзиром на то да заинтересованих није било, жичара дуга нешто више од 1.000 метара ће бити понуђена по цени нижој за 20 одсто, што износи готово 17 милиона.

Подсетимо, град под Пржаром је жичару "Дубоко" добио још 2008, као донацију "Скијалишта Србије" - за тада новоформирано јавно предузеће скијалиште "Бесна кобила". Поклон, тада већ стар читаву деценију и процењен на око милион и по евра, требало је да покрене туризам на планинском бисеру југа Србије, јер су стручњаци били проценили да има изузетан потенцијал за зимске спортове.

Испоставило се, међутим, да ремонт и прилагођавање конфигурацији терена на Бесној кобили захтевају превелика улагања, па жичара никада није ни инсталирана, већ је годинама била предмет контроверзи и препирки актера на локалној политичкој сцени.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)