ИНТЕРНЕТ - РАДЊА САДА И У ВРАЊУ: Помоћ оболелима од мултипле склерозе

Ј. СТОЈКОВИЋ

02. 08. 2021. у 06:21

ЦЕНТАР за друштвене интеграције је оформио интернет-продавницу "Наше чаролије", посредством које нуди украсне и декоративне предмете које су израдили чланови Удружења оболелих од мултипле склерозе из Пчињског округа.

ИНТЕРНЕТ - РАДЊА САДА И У ВРАЊУ: Помоћ оболелима од мултипле склерозе

Детаљ са недавне едукације / Фото Центар

- Главни циљ је економско оснаживање особа са инвалидитетом, како би углавном жене, у складу са својим могућностима, допринеле побољшању сопственог живота. Вредне чланице Удружења оболелих од мултипле склерозе годинама уназад израђују украсне и декоративне предмете, али им је због отежане покретљивости продаја била отежана - објашњава Анита Стојановић из Центра за друштвене интеграције.

Направљена је база са безмало 400 предмета који су доступни купцима, а особе са инвалидитетом су већ завршиле обуку о начину пласмана и ажурирању интернет продавнице. На овај начин, поменути Центар жели да мотивише особе са инвалидитетом да се интегришу у друштвене токове и допринесу средини у који живе.

Јер, продајом производа чланице ће скренути пажњу на своје постојање, а на тржиште ће пласирати уникатне, ручно израђене предмете који су данас доступни свима који имају интернет и желе да - и на овај начин - помогну рад Удружења оболелих од мултипле склерозе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)