МЕКСИКО УВЕК ПРИЈАТЕЉ СРБА: Амбасадор Исауро Феликс у посети Зрењанину (ФОТО)

Б. Грујић

30. 07. 2021. у 19:36

ИЗЛОЖБА "Наша права на нашим речима" мексичке уметнице Маргарите Сада, отворена је у Зрењанину, у присуству амбасадора ове земље Карлоса Исаура Феликса, који је на најлепши начин наставио пре две године започету културну сарадњу, када је Зрењанин посетио његов претходник Марко Антонио Гарсија Бланко.

МЕКСИКО УВЕК ПРИЈАТЕЉ СРБА: Амбасадор Исауро Феликс у посети Зрењанину (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, пре отварања изложбе у Културном центру Зрењанина, уприличио је пријем за уваженог госта, у салону Градске куће.

Фото: Град Зрењанин

Захваљујући на срдачној добродошлици и отварајући изложбу, амбасадор Мексика, истакао је да његово присуство у Зрењанину говори о интересовању за сарадњу две пријатељске земље и народа. 

Фото: Град Зрењанин

- Мексико је увек био пријатељ српског народа и наш задатак је да одржимо како политичке, тако и све друге врсте контаката. Захвалан сам Културном центру  на интересовању да се представи ова изложба, која је препуна јаких и живих боја, које симболишу Мексико, као мултикултуралну земљу, унију много језика, раса и утицаја, и убеђени смо да је сама тема изложбе, а то су људска права, универзална и значајна за све нас. Знам да је и Зрењанин мултикултурални град и то је важна веза са Мексиком - нагласио је амбасадор Феликс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)