МАРТА БЕРЕШ НАЈБОЉА У УЛОЗИ „АНЕ КАРЕЊИНЕ“: Удружење мађарских критичара наградило глумицу Новосадског позоришта

Ј.Симић

30. 07. 2021. у 14:33

УДРУЖЕЊЕ мађарских позоришних критичара доделило је глумици Марти Береш награду за најбољу женску улогу, за интерпретацију Ане Карењине у истоименој представи Новосадског позоришта/Úјвидéки Сзíнхáз, коју је редитељ Дејан Пројковски радио по мотивима романа Лава Николајевича Толстоја.- саопштио је данас тај театар у Новом Саду.

МАРТА БЕРЕШ НАЈБОЉА У УЛОЗИ „АНЕ КАРЕЊИНЕ“: Удружење мађарских критичара наградило глумицу Новосадског позоришта

Фото: Новосадско позориште

У конкуренцију за ову награду улазе, поред позоришта из Мађарске, и позоришта из других земаља чија се делатност одвија на мађарском језику.

Подсетимо, Новосадско позориште је награду Удружења мађарских критичара претходно добило у сезони 2018/2019, када је “Гробница за Бориса Давидовича” проглашена за најбољу представу у целини на свемађарском говорном подручју.

Представа „Ана Карењина” премијерно је изведена у октобру 2019. године и од тада, упркос ванредној ситуацији и престанку рада позоришта, бележи изванредне успехе код нас, али и ван граница наше земље.

Фото: Новосадско позориште

Глумица Марта Береш је признање за улогу у представи “Ана Карењина” добила и на 32. Фестивалу мађарских позоришта у Кишварди, а ова представа награђивана је и на Фестивалу “Нови тврђава театар у Чортановцима” 2020. године, као и на Фестивалу професионалних позоришта Војводине у овој години, где је освојила чак седам награда.

У идућој сезони ће се, свакако, наћи на редовном репертоару Новосадског позоришта, а уврштена је и у такмичарски програм фестивала у Шапцу и Врању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)