ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: Од 2012. године, Град је уложио преко пола милијарде динара у ово насеље (ФОТО)

З. ГРУМИЋ

30. 07. 2021. у 12:13

ИАКО је протеклих девет година у Будисави успешно остварен низ значајних инвестиција, Град Нови Сад наставиће да улаже у то приградско насеље како би његови становници имали што боље услове за живот, изјавио је данас градоначелник Милош Вучевић у разговору са мештанима.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: Од 2012. године, Град је уложио преко пола милијарде динара у ово насеље (ФОТО)

Фото: Сужба Града

После обиласка вртића „Зека“, чији су капацитети у протеклом периоду проширени и практично дуплирани тако да тај објекат Предшколске установе „Радосно детињство“ може сад да прими више од 150 деце, градоначелник је присуствовао  завршним радовима на асфалтирању Пионирске улице на ободу села.


- Овим су уређене и последње две улице у Будисави које нису имале асфалт, чиме је завршено још једно у низу улагања у обнову инфраструктуре у овом месту – истакао је Вучевић и подсетио да је од 2012. године, откако је он на челу Града, у обнову и изградњу инфраструктурних и других објеката у том  приградском насељу уложено више од 500 милиона динара.

Осим завршене обнове зграда основне школе и клуба пензионера, проширеног обданишта и изграђеног парохијског дома, урађена је и канализација, обновљени су паркови у центру села, изграђена дечја игралишта...

Фото: Сужба Града

 

За предстојећи период планиране су и нове инвестиције попут обнове ватрогасног дома, дома културе, спортског центра и друге.

- Нећемо стати када је реч о инвестицијама у Будисави. Природно је да, кад се нешто заврши, наставимо да радимо ново. Важно је да константно улажемо, у сваком месту, да сви грађани имају равноправније и равномерније услове за живот.

Вучевић је нагласио да Град може да јача улагања у обнову и развој јер има сваке године већи буџет, отварају се фабрике, више се гради, много је више запослених, тако да се убирају све већи порези и други приходи.

Захваљујући новој ценовној политици у градском превозу, како је истакао градоначелник, Град је Будисавчанима омогућио да аутобуску карту до Новог Сада у једном правцу плаћају 110 динара, уместо ранијих 165 динара.

- Годишње ђачке и студентске карте данас су за чак 28.600 динара јевтиније него раније, што је практично износ годишњег рачуна за комуналне услуге једног домаћинства – навео је Вучевић.

Вучевић је мештанима Будисаве, где углавном живе Срби и Мађари, поручио да чувају и негују заједништво и богату мултикултуралност.

                                     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)