5. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ БАЛОНА У КРУШЕВЦУ: Први званичан лет једног српског пилота забележен 1909.године!

С.БАБОВИЋ

29. 07. 2021. у 14:13

КРУШЕВАЦ је од 6. до 8.августа домаћин релативно младог 5. Међународног фестивала балона,али је традиција која се организацијом ове смотре на некин начин негује,много дужа.

5. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ БАЛОНА У КРУШЕВЦУ: Први званичан лет једног српског пилота забележен 1909.године!

УПВЛПС

Први лет једног балона са српским пилотом и обележјима био 19.априла,1909.године захваљујући првом школованом пилоту балона у Србији поручнику Кости Милетићу,који је учествовао и у куповини првих балона за нашу земљу.

УПВЛПС

Фокус на фестивалу “Крушевац кроз облаке”,који ће се одржавати у парку Багдала, а последњег дана у новом Забавном парку “Шаренград” на Бруском путу,биће и на балонарству и на програмима за млађе и најмлађе посетиоце.У Туристичкој организацији Крушевца најавили су и више пратећих програма осим поопуларног подизања и спуштања балона, као и два концерта: Саше Матића 6.августа и “Лексингтон бенда” дан касније.

Очекује се долазак највише пет балонарских посада,које ће помоћи посетиоцима да Багдалу виде и са висине, из корпе балона.Ово уживање у доброј мери зависи од временских прилика, пре свега од ветра.

Фестивал је претходних година,осим прошле када није одржан услед епидемије КОВИД-19, бележио велико интересовање.Бројни садржаји, попут изложбе аеро и параглајдинг клубова биле су посебно посећене,а да је ова туристичка манифестција јединствена било је јасно већ на првом фестивалу када је у корпи запрошена и једна Крушевљанка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)