НОВИ АПАРАТ ЗА КОВИД АМБУЛАНТУ У ВРАЊУ: Здравствени центар Врање добио дигитални рентген

J. S.

29. 07. 2021. у 13:01

ЗДРАВСТВЕНИ центар Врање добио је још један нови дигитални рентген апрат домаћег произвођача Висарис Висион В, вредности око 60 хиљада евра.

НОВИ АПАРАТ ЗА КОВИД АМБУЛАНТУ У ВРАЊУ: Здравствени центар Врање добио дигитални рентген

Фото: Новости

- Релативно смо врло брзо за 10 дана, обезбедили овај апрат апликацијом код Републичког фонда за здравствено осигурање - рекао је начелник Службе за радиологију и ултразвучну дијагностику, др Небојша Милосављевић.


Према његовим речима овај апарат пружа бољу евалуацију пацијената за све радиолошке претраге. Хоризонтално постављен сто омогућује снимање пацијената у лежећем ставу.
- Због реконструкције, апарат ће привремено бити смештен у Ковид амбуланту АТД-а до завршетка радова на реконструкцији Болнице, а потом ће бити премештен у реновиране просторије Службе за радиологију и ултразвучну дијагностику – каже др Милосављевић.

У питању је савременији апарат од овог који већ имамо. На сличном апарату смо у Ковид амбуланти до сада урадили 38807 прегледа. Са новим апаратом добијамо на брзини код прегледа, прегледи су са мањом дозом зрачења и са већим комфором како за пацијенте тако и за рентген техничаре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)