ВАЖНО ЗА СТАНОВНИКЕ ЋУПРИЈЕ: Пријављивање штете од последњих поплава завршава се 30. јула

З.Рашић

28. 07. 2021. у 18:24

ВЕЛИКИ број становника Ћуприје већ је у згради Општине пријавио штету насталу од минулих поплава и великих падавина, па из Општинске управе града на Морави обавештавају суграђане да се штета може пријавити закључно са петком, 30. јулом.

ВАЖНО ЗА СТАНОВНИКЕ ЋУПРИЈЕ: Пријављивање штете од последњих поплава завршава се 30. јула

Фото: З. Рашић

Пријаве се подносе на писарници у згради Општине, а након тога чланови комисије за утврђивање штете поступају по њима обилазећи на терену пријављене објекте, домаћинства и пољопривредна имања.

У Управи сматрају да је десетак дана довољан рок да се посао евидентирања последица обилних падавина успешно оконча.

Штету насталу услед последњих поплава могуће је пријавити до петка, 30. јула, саопштавају из Општинске управе општине Ћуприја.

Судећи и по чињеници да је већ до сада стигао велики број пријава, у Општини Ћуприја сматрају да је десет дана довољан рок за евидентирање имовине која је оштећена у поплавама.

Иначе, надлежна комисија од увођења ванредне ситуације обилази стамбене објекте, домаћинства и пољопривредна имања и утврђује чињенично стање.

Подсећамо, пријављивање штете настале од последњих поплава врши се на посебним формуларима које грађани могу да добију на писарници Општинске управе општине Ћуприја, где пријаве морају да буду и поднете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)