ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још девет новозаражених

М. Б.

28. 07. 2021. у 16:40

ЈОШ девет особа заражено је корона-вирусом у Рудничко-таковском крају, до овог извештавања, према званичним информацијама Дома Здравља у Горњем Милановцу.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још девет новозаражених

Фото: М.Бошњак

- У Ковид амбуланти Дома здравља, јуче (27. јула) прегледано је укупно 46 особа, урађено 28 антигенских тестова, узет један назофарингеални брис, није било упута пацијената на хоспитализацију – изјавио једр Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља.

Укупан број оболелих у актуелном „пику“ епидемије, према евиденцији те установе, овде је укупно 3.429, од којих је највише њих, према изјавама надлежних, углавном излечено

У осталом „ковид пресеку“ овог краја, данас срећом нема преминулих, а до сада нипромена у„црвеној“зони Опште болнице у Горњем Милановцу, у којој се, по последњим саопштеним информацијама, лече четири пацијента.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима, укупно су заражена 3.429 лица, уз нажалост 126 смртних жртвава.

Имунизација против ковида-19 у овом крају гласи:  до јуче, неком од четири расположиве вакцине, цепљено је укупно 15.805 за то заинтересованих особа, ревакцинисано њих 15.040.

                                                                                                           

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)