РУПЕ НЕЋЕ ГУТАТИ ТОЧКОВЕ: После писања "Новости" настављени радови на реконструкцији државног пута Ириг - Рума

С. КОСТИЋ

27. 07. 2021. у 07:26

ПОСЛЕ паузе од годину и по дана, јуче су настављени радови на рехабилитацији државног пута од деонице Ириг - Врдник, преко Ривице, у дужини од шест километара.

РУПЕ НЕЋЕ ГУТАТИ ТОЧКОВЕ: После писања Новости настављени радови на реконструкцији државног пута Ириг - Рума

Фото С. К.

Саобраћај на овом путном правцу је обустављен, а возачи могу да користе алтернативни правац од Ирига до Руме, па према Врднику поред села Павловци, наводе "Путеви Србије", и то да ће овако бити све до 20. августа када се очекује завршетак планираних радова.

Радови који су започели у јулу 2019. а прекинути у јануару 2020, коначно су настављени и то после вапаја Ривичана да не могу да се наплаћају поправки на својим аутомобилима, због пута који је био у веома лошем стању. Путари су за то кратко време урадили ивичњаке и канале за одвод атмосферских вода, а проширење деонице остало је у рупама, пошто су о овоме крајем априла писале "Новости".

- Док нисмо угледали машине, нисмо веровали да ће нам пут ипак бити завршен. Кроз наше село већ су скинули стари асфалт, а за мање од месец дана добићемо нов и леп пут - каже за наш лист председник Савета Месне заједнице Ривица Славиша Смиљанић, додајући да су овај тренутак у селу сви чекали.

Фото С. К.

Село које броји око 600 становника, налази се на транзитном путу према бањи Врдник, па кроз њега током летњег периода пролази велики број путничких возила.

- Наравно да нам је пут важан и за развој туризма нашег села, када имате лош пут, онда вас сви заобилазе. Ми смо познати по производњи вина, бостана, парадајза, многи своје производе изнесу испред своје куће и пролазницима тако продају. Хвала свима који су нам изашли у сусрет да се овај посао заврши - каже Смиљанић, наглашавајући да ће наредну туристичку манифестацију "Дани бостана", која се одржава крајем августа, госте дочекати са добрим путем.

Поред асфалтирања ове деонице пута, урадиће се и ивичњаци, као и окамењивање канала поред пута, што се види на самом улазу у насеље Врдник.

НЕПОЗНАТ РАЗЛОГ

НАКОН прекидања радова на путном правцу Ириг - Врдник, у "Путевима Србије" су нам потврдили да је дошло до прекида радова, али не и разлог због чега. Тада нису могли ни да нам прецизирају када ће бити настављени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)