"ТВРЂАВА МУЗИКЕ": Фестивал у Смедереву од 7. до 9. августа

Ј.И.

26. 07. 2021. у 13:23

МУЗИЧКИ фестивал „Тврђава музике“ ове године одржава се у Смедереву други пут, у периоду од 7. до 9. августа у Малом граду Смедеревске тврђаве.

ТВРЂАВА МУЗИКЕ: Фестивал у Смедереву од 7. до 9. августа

Фото Н. Живановић

Овогодишња „Тврђава музике“ ће 7. августа бити отворена концертом групе “Врело“ која доноси необичан и оригиналан спој традиционалног српског певања и новијих музичких праваца (панк, рок, реге, даб, техно...). “Први албум Врела” објављен је 2008. под именом „Преко реке“. “Чувам овце“, други студијски албум, објављен је 2015. године. “Врело” успешно наступа на великим фестивалима и престижним клубовима у већини европских градова.

Никола Пејаковић Коља ће са бендом наступати другог дана фестивала, 8. августа. Овај аутор публици је познат и као глумац и редитељ, али и по свом сценаристичком раду на филмовима „Лепа села лепо горе“, „Рат уживо“, „Ледина“ и хит серији „Вратиће се Роде“ и серији „Кости“. Иако његов опус говори о томе да је као аутор отворен и за жанровску разноликост, утемељеност у блузу је препознатљив чинилац његовог рада у сфери музике.

Концерт Марка Луиса са бендом одржаће се 9. августа. Марко Луис је један од предводника новог музичког таласа чије стваралаштво и схватање музике говоре о значају неговања квалитетне понуде, као и о важној улози музике у човековом животу. Познат је по својим енергичним и незаборавним наступима уживо. Та жива енергија уткана је у музику његовог новог албума.

Концерти почињу у 21 сат,а цена улазнице за сваки од концерата је 200 динара.

Покровитељ фестивала „Тврђава музике“ је Град Смедерево, а организатор је Центар за културу Смедерево.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)