ЛЕПА ВЕСТ ИЗ РУДНИЧКО-ТАКОВСКОГ КРАЈА: Дан без новозаражених и преминулих од корона вируса

М. Б.

23. 07. 2021. у 19:37

ДАНАШЊИ петак један је од дана без иједне лоше пандемијске статистичке бројке у Рудничко-таковском крају.

ЛЕПА ВЕСТ ИЗ РУДНИЧКО-ТАКОВСКОГ КРАЈА: Дан без новозаражених и преминулих од корона вируса

Фото: М.Бошњак

Минула 24 сата, до овог извештавања, Дом здравља у Горњем Милановцу не бележи ни једну особу новооболелу од ковида-19, а Ковид део Опште болнице ни једну преминулу.

- У Ковид амбуланти Дома здравља, јуче су прегледане су укупно 33 особе, урађена 24 антигенска теста, узет један назофарингеални брис, није било упута на хоспитализацију – изјавио је данас др Александар Чивовић, в. д. директора ове установе.

Званичан број оболелих од ковида-19 у актуелном „пику“ епидемије овде је и даље укупно 3.408, од којих је највише њих, углавном излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно се прати у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 особа, од којих је петоро преминуло. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима, укупно су заражена 3.408 људи, уз нажалост 126 смртних исхода.

Ни имунизација против ковида-19 у овом крају, не бележи веће бројке, у односу на наша ранија извештавања. Укупно је, било којом од четири расположива цепива, вакцинисано 15.716 за то заинтересованих особа (њих 15 више него претходног дана) ревакцинисано 14.993.

                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)