ПОЗИВ СА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Конкурс за јавне радове у Кикинди

Рада Шегрт

23. 07. 2021. у 15:40

ЈАВНИ радови за особе са инвалидитетом у Кикинди финансираће се са укупно 5,7 милиона динара, од чега су 2,2 милиона намењена за стручну праксу.

ПОЗИВ СА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Конкурс за јавне радове у Кикинди

Фото: Град Кикинда

Из градског буџета су планирана три милиона динара, а остатак је обезбедило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Конкурс је отворен до 30. јула за јавне радове, а за стручну праку до утрошка предвиђене суме.

- Предвиђено је да 23 незапослене особе са инвалидитетом, са евиденције НСЗ, буду радно ангажоване, најдуже до четири месеца. За то време особа ће добијати новчану надокнаду од 22.000 динара, а послодавац може да добије 2.000 за свако лице уколико има додатне трошкове. Послодавци могу да конкуришу за ангажовање најмање три инвалидна лица. За стручну праксу предвиђено је седам лица са високом стручном спремом без радног искуства. Они ће добијати месечну надокнаду од 25.000 динара, а максимално могу да буду ангажовани годину дана. За оне са вишом стручном спремом накнада је 22.000 динара (до девет месеци), а за особе са средњом школом пола фодине исплаћује се по 20.000 динара - саопштено је из НСЗ.

На евиденицији кикиндске филијале НСЗ је укупно 7.200 незапослених лица, а 3.300 је са подручја града Кикинде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)