СТОТИНУ КУВАРА ХРАНИ 3.500 СТУДЕНАТА: Започето реновирање велике студентске мензе у СЦ „Нови Сад“

Ј.С.

21. 07. 2021. у 15:23

У СТУДЕНТСКОМ центру „Нови Сад“ започето је реновирање велике студентске мензе у којој се свакодневно храни више од 3.500 студената,пристиглих у Нови Сад из свих крајева Војводине.

СТОТИНУ КУВАРА ХРАНИ 3.500 СТУДЕНАТА: Започето реновирање велике студентске мензе у СЦ „Нови Сад“

Фото: Ј.С.

Велика менза заузима простор од 1.000 квадрата, а радови на кречењу, фарбању и замени подних плочица вредни 3,1 милиона динара трајаће 10 дана. У оквиру мензе, у две смене ради кухиња у којој се припреми и до десет хиљада оброка дневно.

По речима директора Студентског центра Зорана Мартиновића, СЦ “Нови Сад“ стотину кувара у стању су да припреме више од 1,5 милиона оброка годишње.

 - Због својих организационих капацитета, на захтев града Новог Сада били смо укључени у припремање и дистрибуцију оброка за лекаре, медицинско особље и припаднике Војске Србије за време рада Ковид болнице на Сајму. А последњих месеци смо припремали око 100 оброка за све пунктове за вакцинацију Дома здравља – каже Мартиновић.

Због летњег распуста у студентским домовима Студетнтског центра тренутно борави око 230 студената. Одсуство студената искоришћено је за извођење неопходних грађевинских радова.

 - Све до 15. јула, због испитних обавеза на факултетима у домовима смо имали око 1.500 студената. Током школске године, у нашим домовима борави преко 3.000 студената. Уверен сам да ће радови у великој мензи допринети унапређењу амбијента за боравак и исхрану студената – наводи Мартиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)