"МАЛИ ФОРМАТ УЛУПУДС-А": Путујућа изложба овог репрезентативног удружења биће отворена сутра у Параћину

З.Рашић

18. 07. 2021. у 15:23

КРУЖНА изложба „Мали формат УЛУПУДС-а“ настала по овогодишњем конкурсу Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, стиже у Параћин у понедељак, 19. јула.

МАЛИ ФОРМАТ УЛУПУДС-А: Путујућа изложба овог репрезентативног удружења биће отворена сутра у Параћину

Foto: FB KC Paraćin

Поставка 59 радова истог броја аутора биће отворена у Галерији Културног центра од 19 сати, продајног је карактера и остаће на том месту до 2. августа, након чега наставља свој пут по Србији, са завршницом у Галерији „Сингидунум“ у Београду у децембру.

Изложбу чине одабрани радови чланова УЛУПУДС-а по конкурсу који расписује Одбор Сликарско-графичке секције, а ове године јавио се 91 аутор. По пропозицијама конкурса, сви радови су дводимензионални и малог формата, 25 пута 20, а рађени су различитим ликовним техникама на слободне теме.

Прва изложба била је у Великој Плани, а након што мали формати заврше свој пут по српским галеријама, жири ће одабрати најбољи рад и доделити једну награду . Одлуку ће донети на основу гласова публике и саопштиће је на финалној изложби у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САМА САМ СЕ ПРИЈАВИЛА ПОЛИЦИЈИ Псовао ми мртву мајку! Дара тукла мушкарца од 2 метра - побеснела на Амиџића: Шта ти је смешно!