РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ СТИГЛИ ДО БЕОГРАДА: Иницијатива Основног суда у Крушевцу због опречних пресуда

С. БАБОВИЋ

17. 07. 2021. у 19:20

ОСНОВНИ суд у Крушевцу иницирао је покретање поступка за решавање спорног правног питања пред Врховним касационим судом у Београду, обзиром на опречне пресуде судова у Србији у вези са трошковима исказаним на рачунима ЕПС-а, предочено је “Новостима” у Основном суду.

РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ СТИГЛИ ДО БЕОГРАДА: Иницијатива Основног суда у Крушевцу због опречних пресуда

Фото: С. Бабовић

- Оваква иницијатива покренута је у циљу предузимања одлучних корака за очување угледа правосуђа кроз уједначену судску праксу и кроз једнаку примену права ,те спречавања ненадокнадиве штете која на овакав начин може потенцијално наступити - наводи Слободан Н.Ивановић, в.д. председника Основног суда у Крушевцу, судија Апелационог суда у Крагујевцу.

О пресудама које се односе на месечну накнаду за “трошак гарантованог снабдевања” на рачунима ЕПС-а извештавали су медији минуле недеље, након што је Основни суд у Пријепољу донео одлуку у корист потрошача, а Виши суд у Ужицу, потврдио пресуду ниже инстанце по којој ЕПС треба да надокнади 6.000 динара на име ставке “трошак гарантованог снабдевања”, наплаћивану од 2014.године.

Из ЕПС-а су најавили жалбу, наводећи да је реч о изузетку у судској пракси што, како су навели, потврђују 202 добијена тужбена захтева од укупно 206 покренутих судских поступака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)