ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ПРИБОЈУ: Шумски пожар букти данима, угрожено становништво и имовина (ВИДЕО)

А.Ровчанин

17. 07. 2021. у 17:57

УСЛЕД великог пожара, који букти већ неколико дана на делу прибојске општине, а који је угрозио становништво и имовину, и проузроковао штету великих размера, председник општине Лазар Рвовић, донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације у три месне заједнице, Рача, Бања и Кратово.

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ПРИБОЈУ: Шумски пожар букти данима, угрожено становништво и имовина (ВИДЕО)

Фото: А. Ровчанин

На предлог Штаба за ванредне ситуације, који је у суботу заседао, председник општине Прибој, Лазар Рвовић, прогласио је ванреднау ситуацију, због угрожености становништва и имовине. Како стоји у одлуци, шумски пожар је начинио штету већих размера на делу три месне заједнице.

- Ванредна ситуација се проглашава због великог шумског пожара на делу територије општине Прибој на локацији Црни врх, ради предузимања ванредних мера, употребе додатних снага и средстава, ради отклањања последице настале услед елементарне непогоде пожар. Радом субјекта система заштите и спасавања и другим снагама које учествују у заштити и спасавању, руководи и координира Општински штаб за ванредне ситуације – стоји између осталог у образложењу одлуке за проглашењем ванредне ситуације.

Иначе, пожар који веће неколико дана гори у прибојском крају захватио је површину од скоро 200 хектара. Гори чамова шума и ниско растиње. Са ватреном стихијом, боре се ватрогасци из готово целог Златиборског округа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)