МИЛИЈАРДЕ ЗА ПУТЕВЕ НА ИСТОКУ СРБИЈЕ: Дробњак посетио градилиште у Карбулову код Неготина

С.М.Јовановић

06. 07. 2021. у 18:32

У ГРАДОВИМА и општинама Борског и Зајечарског округа у овом тренутку ради се на реконструкцији путева на више деоница.

МИЛИЈАРДЕ ЗА ПУТЕВЕ НА ИСТОКУ СРБИЈЕ: Дробњак посетио градилиште у Карбулову код Неготина

ФОТО: СМЈ

За ревитализацију путне мреже на путним правцима Неготин – Зајечар, Кладово - Доњи и Зајечар – Књажевац уложено је 3,6 милијарди динара. - Раније смо овде урадили деонице у дужини од 28 километара, а сада радимо 20 километара путева ка Неготину и пет километара ка Зајечару и те деонице ће бити као писта. Вредност радова пута ка Неготину износи 600 милиона динара, а ка Зајечару око 115 милиона динара. Оно што је Неготинцима битно је да ћемо крајем августа почети сарадовима на путу од Неготина ка Мокрању, ка граничном прелазу са Бугарском. Та деоница је веома лоша и гледаћемо да је завршимо до јула следеће године – рекао је Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“.

У општини Неготин тренутно се ради на реконструкцији коловоза на делу државног пута првог Бреда број 35, Карбулово - Трњане, који је и био у најлошијем стању. Држава је, речено је приликом обиласка радова у општини Неготин, у ревитализацију путне мреже за реконструкцију путева Неготин – Зајечар уложила 715 милиона, а међународног пута ка бугарској граници уложити још око 600 милиона динара.

- Цео исток Србије је постао једно велико градилиште. На ово се чекало преко 30 година и могу да кажем да је ово велики посао и велика ствар за целу источну Србију, а посебно за општину Неготин. Ово је жила куцавица ка главном путном правцу који нас спаја са Београдом и ово је тек почетак свих радова што се тиче инфраструктуре који ће се у општини Неготин и у Борском и Зајечарском округу радити у наредном периоду. Заиста је ово велика ствар да се и наши људи осете као део Србије, да и нашим људима из дијаспоре будемо ближи и да имамо добро уређене путеве - каже Владимир Величковић, председник општине Неготин.

У августу ће, најавио је Дробњак, ЈП “Путеви Србије” реконструисати две деонице државног пута друго Б реда 398, Лука - Салаш - Брусник - Речка – Неготин. Такође, радиће се и на рехабилитацији неготинске Карађорђеве улица од Управне зграде Музеја до некадашње Млекаре у дужини од 1.520 метара, деонице од семафора код болнице до семафора на улазу у насеље „Вељко Влаховић“, као и део локалног и државног пута у дужини од 6,2 км од Неготина до граничног прелаза на ХЕ „Ђердап два”.

- У последње две године много тога се ради у источној Србији, повезују се градови и општине, Борски и Зајечарски округ постају ближи једни другима, али и ближи Београду и централној Србији. То је за све нас који живимо на овој територији веома битно због бржег кретања наших суграђана, могућности развоја транспорта, робе и услуга и развоју привреде што је за нас и најбитније – рекао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

У општини Књажевац ради се на рехабилитацији коловоза на делу државног пута првог Б реда број 35, на деоници Вршка Чука Зајечар – Кална Књажевац, као и на мостовима у селу Вратарница, моста преко Јелашничке реке, и у близини Малог извора, Минићева, Горњег Зунича, као и скретање за Дебелицу и Јаковац.

- Држава и “Путеви Србије” су претходних година санирали путеве ка Старој планини, ка Нишу, радило се на деоницама ка Сокобањи. Ово је била једна од најлошијих деоница и значај тих радова је заиста велики, због безбедности саобраћаја, због превоза радне снаге између два града, због транзита транспорта превоза и робе – рекао је Младен Радосављевић, директор ЈП за развој, урбанизам и изградњу општине Књажевац. У току су и радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 35 на деоници од Кладова до Хидроелектране “Ђердап један”, у дужини од 10,3 километра. Ради се и на путу од Голог брда до прве ђердапске електране, првог Б реда број 34, дужине 25 километара. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)