ТРИ МИЛИОНА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ: Нови Сад упутио помоћ породицама у Костајници чије куће је оштетио земљотрес

Ј.С.

06. 07. 2021. у 10:13

ПОМОЋНИЦИ градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић и Станко Љубичић и секретар новосадског Црвеног крста Драган Лазић посетили су Костајницу којој је Град Нови Сад обезбедио донаторска средства за санацију последица земљотреса који је ову општину задесио крајем 2020. године.

ТРИ МИЛИОНА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ: Нови Сад упутио помоћ породицама у Костајници чије куће је оштетио земљотрес

ФОТО: Град Нови Сад

Средства у износу од три милиона динара за 35 корисника који су у Костајници крајем прошле године претрпeли штету од земљотреса, обезбеђена су на основу Закључка градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, а Црвеном крсту Новог Сада је поверена реализација ове високохуманитарне активности.

ФОТО: Град Нови Сад

 

- Веома ми је драго што је Град Нови Сад допринео да ситуација у Костајници, коју је нажалост погодио земљотрес, крене да се побољшава. Наш град познат је по томе да увек помогне онима којима је потребно, да пружи руку пријатељства градовима и људима које задеси незгода. Тако је учињено и овог пута за људе у Костајници, где сам се на лицу места уверио да је помоћ отишла у праве руке. Исказана је велика захвалност Градиначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, који је увек спреман да нађе начин, а не оправдање, јер само тако можемо радити у интересу наших суграђана – рекао је Стојковић.

У знак захвалности, Црвени крст Републике Српске уручио је плакете представницима Новог Сада за развијање сарадње, јачање улоге организације Црвеног крста Српске, унапређење метода и садржаја рада и остваривање задатака који су од интереса за рад ове хуманитарне организације у целини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)