У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ ШЕСТ ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

М. Б.

29. 06. 2021. у 15:24

КОД још једне особе у Рудничко-таковском крају, потврђен је корона вирус, по последњим подацима из Дома здравља у Горњем Милановцу.

У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ ШЕСТ ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Фото: М.Б.

Број ковид позитивних особа у овом актуелном „пику“ епидемије, по званичној евиденцији те установе је 3.353, од којих је највећи број излечен (није саопштено, колики је тај број).

Нема, срећом, лоших вести из „црвене“ зоне Опште болнице, прецизније из ковид дела Грудног одељења, где се до овог извештавања лечи шест пацијената.

Њено Грудно одељење, односно само његов ковид део је, подсетимо, сада једино преостало у тој „црвеној“ зони, из које су изашли Интерно и Неурологија.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима укупно су заражена 3.353 лица, уз нажалост 122 смртне жртве.

До јуче, у овом крају је против пандемије ковид-19 вакцинисано укупно 15.387 за то заинтересованих особа, ревакцинисано их је 14.646.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)