СЕЛО ДОБИЛО САВРЕМЕНО КУПАЛИШТЕ: У Бајши код Бачке Тополе отворен полуолимијски базен

Ј. Л.

29. 06. 2021. у 15:26

ПОВОДОМ Дана села у Бајши код Бачке Тополе отворен је нови олимпијски базен, који не само што ће обогатити живот овог места, него ће се њиме проширити туристичка понуда целе општине.

СЕЛО ДОБИЛО САВРЕМЕНО КУПАЛИШТЕ: У Бајши код Бачке Тополе отворен полуолимијски базен

Фото: Ј. Л.

Нови базен је сјајан пример како се ресурси за изградњу таквих објеката могу обезбедити из више извора-месног самодоприноса, општинских фондова и донације предузетника. Као што сам и више пута нагласио, снажна локална самоуправа треба да се темељи на снажним месним заједницама. Поносно могу да кажем да је у нашој општини управо таква ситуација – истакао је Адриан Сатмари, председник општине Бачка Топола. – Захваљујући обновљеном базену који у свим погледима испуњава захтеве времена, шири се и туристочка понуда општине уз постојећу бању у Пачиру, рекреациони центар у Старој Моравици и обалу Бачкотополског језера. На месту некадашњег Венуса, гради се градски купалишни комплекс, а обала језера обогаћена је новим садржајима.

Базен је изграђен давне 1956., а његова обнова почела је 2017. Полуолимпијски базен је дубок два метра, димензије су 25 пута 33 метара.

Радно време базена је сваки дан од 10 до 19 сати. Улазница кошта 150 динара за децу, 250 за одрасле а цена сезонске карте је 4.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића