ЗА БЛИЗАНЦЕ КРИСТИНУ И ВЕЉКА: Акција "Хуманитарни пондедељак" данас на Штранду

Љ.П.

28. 06. 2021. у 15:33

АКЦИЈА "Хуманитарни понедељак" која се одржава данас намењена је близанцима Ристић, Кристини и Вељку. Улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

ЗА БЛИЗАНЦЕ КРИСТИНУ И ВЕЉКА: Акција Хуманитарни пондедељак данас на Штранду

Фото: Градско зеленило

Врат и сестра су рођени у 29. гестацијској недељи трудноће, Вељко је остао без кисеоника, добио сепсу, а Кристина је имала крварење првог степена на мозгу и такође остала без кисеоника. Са непуне три године још увек не ходају самостално и не причају, заостају у психомоторном развоју и тренутно су на нивоу бебе од 14 месеци, али са потенцијалом за напредак.

Новац који ће се прикупљати потребан је за специјалистичке прегледе, свакодневне физикалне терапије, криосакралне терапије, логопедске и дефектолошке третмане.

У акцији прикупљања средстава за лечење Спасовски Алексеја укупно је прикупљено 210.440 динара. Из „Градског зеленела“ обавештавају суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика