ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ БИЦИКЛ И КЊИГЕ: Поводом Видовдана у Градском парку у Врању је организована свечаност за најбоље ученике

Ј. С.

28. 06. 2021. у 14:26

Поводом Видовдана у Градском парку је организована свечаност за ђаке генерације основних и средњих школа са територије града Врања. Сви ђаци генерације добили су по бицикл и књиге као награду за постигнут у спех током школовања.

ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ БИЦИКЛ И КЊИГЕ: Поводом Видовдана у Градском парку у Врању је организована свечаност за најбоље ученике

Фото: Ј. С.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић честитао је ђацима генерације постигнут успех, али и свим осталим ђацима крај школске године, нагласивши да је претходна година била посебна за све, пуна изазова и искушења.

Фото: Ј. С.

- Поносите се успехом који сте остварили, као што се ми поносимо вама. Када гледам све вас знам да не треба да бринем за будућност нашег града и наше државе, јер ви сте та памет на коју рачунамо. Много је било труда, рада, воље, одрицања да би се дошло до овог момента. Ипак, овде бих одвојио реч одрицање, јер кроз одрицање јачате свој карактер и стичете веће самопоуздање. А биће одрицања и у даљем школовању, али увек имајте на уму да постоје виши циљ и интерес, а то је знање – рекао је Миленковић.

Он је у свом обраћању поручио родитељима да уживају у овом тренутку, јер се труд њихове деце исплатио, „јер су веровали у себе, веровали у науку“. Миленковић је истакао Он је да ће локално руководство и у наредном периоду, као и до сада, подржавати младе таленте и замолио их да не забораве одакле потичу и где су стекли основна знања, те да се са великим достигнућима врате тамо одакле су кренули.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)