У "ЦРВЕНОЈ" ЗОНИ ПЕТ ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-Таковски крај

М. Б.

25. 06. 2021. у 09:36

ПРЕМА пресеку од јутрос у осам сати, у "црвеној" зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, у ковид делу Грудног одељења, тренутно се лечи пет пацијената.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ ПЕТ ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-Таковски крај

Фото: М.Бошњак

- Два пацијента имају позитиван PCR тест, један негативан, два чекају резултате тестирања. Током минула 24 сата, једна особа је примљена на лечење, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом – каже др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Њено Грудно одељење, односно његов ковид део је, подсетимо, сада једино преостало у тој "црвеној" зони, из које су изашли Интерно и Неурологија.

По досадашњим подацима Дома здравља у Горњем Милановцу, број ковид позитивних особа у овом актуелном "пику" епидемије је 3.351, од којих је највећи део излечен.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном "пику" пандемије, по званичним подацима укупно су заражена 3.351 лица, уз нажалост 122 смртне жртве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)