ПАКЛЕНЕ ВРУЋИНЕ И РАДОВИ У УЖИЦУ: Кружни ток "тренира живце" грађанима

Н. ЈАНКОВИЋ

24. 06. 2021. у 15:18

ОТВАРАЊЕМ градилишта и почетком изградње кружног тока на раскрсници улица Димитрија Туцовића и Николе Пашића, реализује се једна од најзначајнијих инветиција у Ужицу током ове године.

ПАКЛЕНЕ ВРУЋИНЕ И РАДОВИ У УЖИЦУ: Кружни ток тренира живце грађанима

ФОТО: Град ужице

Посао ће трајати 90 дана, у овом периоду одвијање саобраћаја у целом граду  отежано је и успорено, па су на пакленим врућинама - на тесту нерви радика и возача.

Реч је о два пројекта, први је изградња кишне канализације у Улици Димитрија Туцовића на потезу од Народног музеја до врха Доварја уз комлетну реконструкцију тог дела улице. Укупна вредност посла је 38 милиона динара, од чега су 19 милиона динара средства добијена од Министарства привреде, а 19 милиона издвојено је из буџета града Ужица – рекла је градоначелник Јелена Раковић Радивојевић – Пројекат изградње кружног тока вредан је више од 40 милиона динара. Допринеће растерећењу саобраћаја у центру града, а дугорочно и смањењу аерозагађења. Суграђане молимо за стрпљење током радова, јер ће резултати бити видљиви по окончању посла.

Током припрема за радове, нестала је још једна зелена површина у центру града, а стара стабла са Цветног трга, уз негодовање и противљење Ера, посечена су. Градске власти су обећале да ће по окончању радова посадити нова стабла, на местима где је то могуће.

Међу Ужичанима се повела дискусија о уређењу кружног тока, има предога да се у средишту раскрснице постави споменик, али и оних да се на том месту – посади највеће могуће дрво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)