ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ И УМРЛИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

М. Б.

24. 06. 2021. у 14:39

ДОБРЕ су данашње званичне вести из Рудничко-таковског краја: срећом, нема преминулих од ковида-19, а према извештају Дома здравља у Горњем Милановцу, нема нема ни регистрованих новоболелих од корона вируса.

ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ И УМРЛИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Фото: М.Б.

По подацима те установе, број ковид позитивних особа у овом актуелном „пику“ епидемије је 3.351. Многи од њих су излечени, али до сада се званично не наводи њихов тачан број.

Ни из "црвене" зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, срећом не стижу лоше вести. По досадашњим подацима, на Грудном одељењу, тренутно се лече два пацијента.

Грудно одељење ове болнице је, подсетимо, сада једино преостало у њеној „црвеној“ зони, јер су из ње, по закону, изашли Интерно и Неурологија.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном "пику" пандемије, по званичним подацима укупно су заражена 3.351 лица, уз нажалост 122 смртне жртве.

Од почетка имунизације у овом крају, вакцинисано је укупно 15.341 заинтересованих особа, док је ревакцинисано њих 14.459.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)