ЈУБИЛАРНИ "СТАРИ ЛАЛА" У КОВИНУ: Манифестација ће бити одржана од 25. до 27. јуна на више локација

Ј. Ј. БАЉАК

24. 06. 2021. у 10:32

ДЕСЕТА јубиларна манифестација "Стари Лала" у Ковину биће одржана од 25. до 27. јуна на више локација у тој јужнобанатској варошици – у центру, на платоу испред Центра за културу, пешачкој зони и Сурдуку.

ЈУБИЛАРНИ СТАРИ ЛАЛА У КОВИНУ: Манифестација ће бити одржана од 25. до 27. јуна на више локација

Фото: Општина Ковин

Опште удружење предузетника општине Ковин, Центар за културу и Туристичка организација те општине и овога пута су припремили богат пробрам за све Ковинце и госте који воле традицију, културно-историјско наслеђе, уметност, старе занате и рукотворине, фолклор, старе заборављене игре и традиционалну кухињу.

Манифестацију ће у петак, 25. јуна, у Сурдуку отворити изложба Ивана Радића "Улица традиције и културно-историјског наслеђа Ковина", на којој ће бити приказан живот те варошице од средњег века до данас. Ту ће бити постављена и савремена механизација, олдтајмери, стара запрежна возила и етнографски део са алатима коришћеним у 20. веку.

У суботу ће, између осталог, бити организовано такмичење у кувању националних јела и дефиле фијакера, док је за недељу предвиђено такмичење у прављењу домаћих колача и у њиховом брзом једењу, као и играње старих заборављених игара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)