„БОДРОГВАРИ“ ЗА ПРЕГАОЦЕ: У Суботици додељена признања младим културним делатницима

Ј. Л.

23. 06. 2021. у 18:47

У ВЕЛИКОЈ већници Градске куће синоћ су додељена признања „др Ференц Бодрогвари“, које Скупштина града Суботице додељује истакнутим културним ствараоцима, млађим од 40 година, у области књижевности, науке, ликовне, музичке, позоришне и филмске уметности који су својим делима и чињењима допринели развоју културног живота града, или дали допринос на пољу културе у земљи и иностранству.

„БОДРОГВАРИ“ ЗА ПРЕГАОЦЕ: У Суботици додељена признања младим културним делатницима

Фото: Ј. Л.

Овогодишњи лауреати су драматург Корнелија Голи, историчар и новинар Силард Паћи и Невена Млинко, професорка српског језика и књижевности.

Цитирајући мисли Кодаља Золтана да се “култура не може наследити” и да “култура предака брзо испарава ако је свака генерација поново не стекне за себе“, председник Скупштине града Балинт Пастор поручио је колико је важно да поштујемо све оне чији рад и професионални приступ доприносе овом поновном стицању, очувању и преношењу културног наслеђа предака.

- Овом наградом изражавамо захвалност истакнутим младим ствараоцима који свој рад такође стављају у службу поновног стицања културе наших предака, преношења створених вредности и богаћења те баштине. Дајемо им до знања да су нам важни њихови успеси и резултати, да нам значи много што својим стручним, научним и креативним радом доприносе стварању нових вредности, да препознајемо захтевност која их води и квалитет који пружају – поручио је Пастор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)