УШТЕДА И БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЂАКЕ: Радови на енергетској санацији ОШ "Радоје Домановић" у Крагујевцу

М.Л.

22. 06. 2021. у 16:45

У ОСНОВНОЈ школи "Радоје Домановић" у Крагујевцу у току су радови на енергетској санацији зграде ове школе, једне од најстаријих у граду. Вредност радова је 35 милиона динара,а од тог износа двадесет милиона обезбедило је Министарство рударства и енергетике а остатак градска управа.

УШТЕДА И БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЂАКЕ: Радови на енергетској санацији ОШ Радоје Домановић у Крагујевцу

ФОТО: град Крагујевац

Радове на санацији школе обишли су градоначелник Крагујевца Никола Дашић и Ана Радојевић, градски енергетски менаџер. Како је речено, радови се одвијају одлично, замењена је столарија, ради се изолација, замена расвете новим лед сијалицама.

- Сређивањем подстанице,уградњом термостатских вентила на радијаторима,као и осталим енергетским мерама, школа ће убудуће значајно уштедети на трошковима грејања и електричне енергије. Овим пројектима желимо да објекте школа вратимо у нормално стање,деци,учитељима и професорима омогућимо боље услове за учење и рад и заједнички штитимо животну средину - казао је градоначелник Дашић.

Такође,са Министарством рударства и енергетике потписан је уговор и за санацију још једне школе. Реч је о ОШ „Мирко Јовановић“ у насељу Аеродром.

Претходно је ,у оквиру пројекта енергетске ефикасности, урађена енергетска санација још две крагујевачке школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)