СИГУРАН ПОСАО ПРИВЛАЧИ ЂАКЕ: За будуће индустријске кројаче стимулација 5.000 динара

З. Р.

21. 06. 2021. у 06:17

СВРШЕНИМ основцима Техничка школа у Оџацима нуди упис на смер индустријског кројача по моделу дуалног образовања у сарадњи с канадском компанијом "Магна ситинг", која производи пресвлаке за аутомобилска седишта.

СИГУРАН ПОСАО ПРИВЛАЧИ ЂАКЕ: За будуће индустријске кројаче стимулација 5.000 динара

Фото Д. П.

Очекује се и ове године велико интересовање за тај образовни профил, уведен пре четири године како би се обезбедио кадар неопходан фирми која је свој погон у Оџацима отворила 2013. године. Прве године се на тај смер уписало 20 ученика, а у септембру ће у клупе моћи да седне 30 будућих индустријских кројача.

Привлачност овог трогодишњег профила је у томе што је свим ученицима обезбеђена месечна новчана стимулација од 5.000 динара и могућност сталног запослења одмах по завршетку школовања.

- Тако је било досад, а гаранцију и за нове уписнике пружио је Михаел Колер, један од водећих менаџера "Магне" за Европу - предочила је директорка ТШ Снежана Лучар.

Према њеним речима, ученици на пракси поред стручних знања стичу и социјалне вештине, као што су комуникација са колегама, однос према послу и компанији и понашање на радном месту. Она напомиње да "Магна" није обавезала ученике да по завршетку школовања раде у њеним погонима, иако се очекује да више од 90 одсто искористи шансу и запосли се у тој компанији.

- Профил је такав да се ученици не оспособљавају само за шиваче у једној фабрици, него у целој текстилној индустрији. Моћи ће да покрену и сопствени бизнис, примењујући знање из предузетништва, које имају као обавезан предмет - рекла је директорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)