ПЕТ СЕОСКИХ ИМАЊА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Помоћ града Шапца и Комесаријата за угрожене и људе у колективним центрима

В.Митрић

19. 06. 2021. у 22:53

КРОЗ сарадњу града Шапца и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије биће скућено најмање пет избегличких породица, које ће добити куће и окућнице, као и једнократну помоћ у грађевинском и другом материјалу, који ће бити плаћен из државне касе.

ПЕТ СЕОСКИХ ИМАЊА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Помоћ града Шапца и Комесаријата за угрожене и људе у колективним центрима

Форо: В. Митрић

У уговору који су закључили град и комесаријат, наводи се, поред осталог, да право на ову врсту стамебног збрињавања имају    избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији.

Јавни позив биће објављен 1. јула      на огласној табли града Шапца и месних заједница града Шапца, и на интернет презентацији града www.сабац.орг.рс и Комесаријата за избеглице и миграције www.кирс.гов.рс.

Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији Градске општине Сурчин кроз куповину сеоске куће са окућницом у максималном износу до 1.200.000 динара и доделу једнократне помоћи (грађевински и други материјал) у максималном износу до 600.000 динара). Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50 одсто од износа намењеног за куповину сеоске куће са окућницом (у максималном износу до 600.000 динара). Помоћ се додељује за куповину сеоске куће са окућницом која се налази на територији Републике Србије.

Сеоска кућа са окућницом мора бити уписана у катастру непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.

Јавни позив ће трајати од 1. јула до 16. августа , тако да све информације заинтересована могу добити путем телефона 015/364-120 или код повереника за избеглице, на адреси Градска управа града Шапца, Одељење за друштвене делатности, Шабац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)