ХУМАНОСТ УМЕСТО МАТУРСКИХ ХАЉИНА: Одлука ученика iv/2 параћинске гимназије одушевила суграђане и дала пример младима

З. РАШИЋ

19. 06. 2021. у 07:26

МАДА је готово извесно да ће у јулу имати матурско вече, ученици одељења општег смера Гимназије у Параћину су одлучили да не купују свечане хаљине и одела, већ да новац уплате за лечење своје мале суграђанке Мие Жикић.

ХУМАНОСТ УМЕСТО МАТУРСКИХ ХАЉИНА: Одлука ученика iv/2 параћинске гимназије одушевила суграђане и дала пример младима

Фото Приватна архива

Ова петогодишња девојчица је на клиници у Истанбулу већ имала две операције сколиозе кичме, а предстоји јој једна, како би добила шансу да се усправи на своје ноге.

Млади иницијатори акције напомињу да су због пандемије изгубили осећај за обележавање матуре, па сматрају да ће новац много боље утрошити ако учине неко хумано дело. И, сви из одељења врло су се брзо договорили да, уместо свечане гардеробе, за матурско вече обуку мајице са одштампаним рачунима и бројем на који се може послати СМС за болесну девојчицу.

- Поента је да се на матурској забави окупимо и дружимо, а не да показујемо луксуз - закључује Лука Јевтић, један од ђака.

Ову идеју су подржали њихови родитељи и руководство школе, али и многи други вршњаци. Они се, истина, неће потпуно одрећи свечаних тоалета, али ће купити скромније, док ће преостали новац такође уплатити на рачун за Миино лечење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)