РУШЕЊЕ НАЈАВИЛО НОВИ ДОМ КУЛТУРЕ: Уклањају се остаци здања уништеног у пожару пре пет година у Равном Селу

З. Рајић

17. 06. 2021. у 06:00

ПЕТ година после пожара који је уништио Дом културе у Равном Селу код Врбаса, ових дана је почело рушење његових остатака, да би ускоро на згаришту био ударен темељ новог здања.

РУШЕЊЕ НАЈАВИЛО НОВИ ДОМ КУЛТУРЕ: Уклањају се остаци здања уништеног у пожару пре пет година у Равном Селу

Фото: Г. Д.

Маја Мараш, чланица Савета МЗ, каже да ће бити обновљен и спортски терен иза Дома културе, на којем се од 2017. године одржава Равно Село филм фестивал (РФСС), чији је оснивач глумац Лазар Ристовски, рођени Равноселац.

- Фестивал, који је прошле године изостао због короне, у свом четвртом издању биће одржан од 1. до 4. јула. До тада ће бити рашчишћене рушевине, а одмах по завршетку фестивала почеће изградња Дома културе. Очекује се да фестивал догодине буде одржан у новом здању - рекла је Марашова, која је и чланица Организационог одбора РСФФ.

Уговор о финансирању изградње равноселског Дома културе је почетком године са директором Управе за капитална улагања Војводине Недељком Ковачевићем потписао председник општине Врбас Предраг Ројевић.

Фото: Г. Д.

- Из покрајинског буџета је за подизање овог објекта обезбеђено 160 милиона динара, што је највећа инвестиција у Равном Селу у последњих 30 година. Нова сала Дома културе имаће 223 седишта - предочио је Ројевић.

Идејно решење, које је у међувремену добило 3Д анимацију, бесплатно је урадио архитекта др Радивој Динуловић, професор ФТН у Новом Саду. На фасади модерног здања, поред улаза, биће велики постер Лазара Ристовског у улози краља Петра Првог из истоименог филма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)