ЛОЗНИЦА У ЗНАКУ ПРОГРЕСА: Градоначелник посебно истиче помоћ државе у реализацији амбициозних планова

В. Митрић

17. 06. 2021. у 06:31

МНОГО година је иза нас. Заједно, у слози, уз огромну помоћ наше државе, градимо Лозницу, јер знамо да то не можемо сами.

ЛОЗНИЦА У ЗНАКУ ПРОГРЕСА: Градоначелник посебно истиче помоћ државе у реализацији амбициозних планова

Фото В. Митрић

 Да наши људи не одлазе у свет, потребно је да свет доведемо у земљу, да нам деца остају у завичају, али и да се врате они који су отишли. Да овде живе, раде и рађају децу - каже, поводом Дана града Видоје Петровић, први човек локалне самоуправе на Штири.

Градоначелник је подсетио и на све великане Лознице, Јадра и Подриња - од војводе Анте Богићевића и његових устаника, подвижника "битке изнад облака" на Гучеву у којој су први пут употребљени бојни отрови, јунака велике победе на Церу у Великом рату, до пре осам деценија започетог Другог светског рата, те драгиначког "крвавог октобра"...

- Ратови сваком народу откривају његове слабости, али и врлине. Зато је велика обавеза свакога од нас да заједништвом и љубављу према свом граду, добротом и вредноћом, баш као што су то умели знаменити ђаци Гимназије, прославимо наш град. А, на лозничку Гимназију сам подсетио и због тога што је она само пет година млађа од овдашње вароши - нагласио је Петровић.

Фото В. Митрић

Видоје Петровић

Градоначелник каже и да је Лозница његов животни сан и пројекат, па је поносан на то како град расте - са новим зградама, путевима, Иновационим центром, фабрикама, болницом, обдаништима, спортским теренима, дечјим игралиштима... Једнако се, вели, дичи и са 84.000 житеља, те најмањом администрацијом која није скупа јер нема вишка запослених. Али, зато овај део Србије има још 80 километара нових и 50 километара рекоструисаних путева и све је ближи циљу - да свака овдашња улица добије асфалт.

Градска управа је, као прва и свакако једна од најбољих локалних самоуправа, до краја марта ове године забележила 46. 000 електронских размена података. У периоду који је, због пандемије некима можда био алиби и повод да се ништа не ради, Лозничани су засукали рукаве...

Притом, овдашња Катастарска општина је идентификована са насељеним местом Лозница град, па су тако Лозничко Поље, Клупци, Крајишници, Плоча и Башчелуци на путу да добију квалитетну инфраструктуру, по узору на добро организоване европске градове.

БЛИСТАВИ НИЗ СЛАВОДОБИТНИКА

ОВОГОДИШЊЕ повеље, као највиша признања локалне самоуправе, добили су компанија "Адиент" и гимназија "Вук Караџић". Плакете су, као високо уздарје, добили Тријажни центар ДЗ "Др Миленко Марин" Ковид-одељење Опште болнице, Привремена ковид-болница специјалне болнице за рехабилитацију "Бања Ковиљача", Волонтерски центар, предузеће "ЕП белт", компаније "Алебра" и "Хедера вита", пољопривредник из Доњих Недељица Синиша Јаковљевић и клуб малог фудбала "Лозница град". Постхумно, Плакету је добила и мр Данијела Милутиновић (на слици) која је оставила неизбрисив траг у напретку не само туризма, већ и у локалном економском развоју у целини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)