ЗА ЕФИКАСНИЈИ РАД: Град Сомбор поделио опрему саобраћајној полицији

Ј. Л.

15. 06. 2021. у 21:23

САВЕТ за безбедност саобраћаја у Сомбору, на чијем је челу градоначелник Антонио Ратковић, доделио је данас опрему за увиђај саобраћајних незгода Полицијској управи у овом граду.

ЗА ЕФИКАСНИЈИ РАД: Град Сомбор поделио опрему саобраћајној полицији

Фото: Град Сомбор

Опрема се састоји из несесера за обезбеђење места несреће и опреме за увиђај саобраћајне незгоде, два преносна лед рефлектора, покретног лед рефлектора и 18 ручних лампи.

- Драго ми је да смо већ у овом првом делу године успели да набавимо опрему. Сигуран сам да ћемо и у наредним годинама обезбеђивати средства за опремање Полицијске управе – истакао је градоначелник Антонио Ратковић додајући да је циљ Савета безбедност свих учесника у саобраћају, а поготово најмлађих. - За викенд смо поставили брзинске дисплеје на две локације, на које грађани позитивно реагују и, што је најважниjе, уверили смо се да поштују ограничење брзине. Ови дисплеји управо служе, да би и ми као Савет што више деловали превентивно, а не репресивно.

Ратковић очекује да у наредном периоду камерe буду пуштене у рад, што је такође једна мера која је започета на иницијативу Савета.

- Саобраћај је посебно значајан сегмент рада и у овој области спроводимо бројне превентивне и репресивне активности које имају за циљ заштиту живота наших грађана. Да би били ефикасни у свом раду, постигли постављене циљеве, морамо да имамо адекватну материјално-техничку опрему. Стога је од посебног значаја ова одлука Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора, која представља једну у низу тако донетих одлука, да се додатно финансира опремање наше полиције – нагласио је Дмитрашиновић. -. Конкретно реч је о савременим уређајима које ћемо користити код увиђаја тешких кривичних дела из области саобраћаја кји ће значајно допринети ефикасности и ефективности нашег рада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)