БЕЗБЕДНИЈЕ ОКО ПОЖЕГЕ: Договорена изградња обилазнице

Т. Пауновић

16. 06. 2021. у 06:35

ГРАД на Скрапежу је највећа раскрсница друмског и железничког саобраћаја у Златиборском округу.

БЕЗБЕДНИЈЕ ОКО ПОЖЕГЕ: Договорена изградња обилазнице

Фото Р. Марковић

На прузи од Београда до Бара, овде је највећа ранжирна станица, а ту су и крак колосека ка Чачку, те Железнички музеј.

Неколико ризичних прелаза преко шина је решено изградњом пасареле и - док због железничког саобраћаја одмакнутог од града нема бриге - то није случај у вароши кроз коју свакодневно прође више хиљада возила. Највећа опасност прети од теретног саобраћаја, јер камиони и аутобуси пролазе буквално кроз сам центар.

- Коначно смо ушли у процедуру да тај вишедеценијски проблем решимо. У Министарству саобраћаја и инфраструктуре је одржан први заједнички састанак радног тима током којег су предложена решења. Градиће се обилазни пут за теретни и путнички саобраћај ка Косјерићу и Ваљеву, а први посао је пројектовање и решавање имовинско-правних односа - каже председник Општине Ђорђе Никитовић.

Његов заменик Иван Новаковић наглашава и то да су у тим састављен од овдашњих и стручњака Министарства, ушли и представници ЈП "Железнице Србије" и ЈП "Србијаводе", јер је за реализацију овог великог посла неопходно садејство више фирми, посебно при регулацији реке Скрапеж и изради бедема за заштиту од поплава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)