СЕНЗОРНА СОБА ПУН ПОГОДАК: Побољшање терапијских услуга за децу и младе са потешкоћама у развоју на територији општине Свилајнац

З.Глигоријевић

14. 06. 2021. у 12:00

ШЕФ Канцеларије за развој и сарадњу Амбасаде Швајцарске Рихард Коли обишао је сензорну собу у Свилајнцу, која је део пројекта “Побољшање терапијских услуга за децу и младе са потешкоћама у развоју на територији општине Свилајнац”, а који локална самоуправа спроводи у партнерству са Центром за бригу о породици, уз подршку Владе Швајцарске кроз програм „Сwисс ПРО“.

СЕНЗОРНА СОБА ПУН ПОГОДАК: Побољшање терапијских услуга за децу и младе са потешкоћама у развоју на територији општине Свилајнац

Фото: Центар за бригу о породици

Пројектом је досадашњи саветодавно-терапијски рад, који се реализује у просторијама Центра за бригу о породици, унапређен постављањем асистивне опреме за сензорну собу за децу и омладину са сметњама у развоју.

Пројекат доприноси побољшању моторичких и менталних вештина, способности учења и комуникације, а тиме и квалитета живота деце. Поред пружања терапијске услуге, пројекат укључује и психолошку подршку за родитеље.

- Први пут да сам на терену ван Београда и јако ми се допада ово што видим. Драго ми је да сам упознао мајке и децу којима је овај пројекат много помогао, јер то и јесте био наш циљ. Задовољан сам сарадњом и имплементацијом овог пројекта, а знам да се овде спроводи још пројеката које финансира „Сwисс ПРО“ – изјавио је Шеф Канцеларије за развој и сарадњу Амбасаде Швајцарске Рихард Коли.

Центар за бригу о породици Свилајанц добио је нов пројекат за ову годину под називом „Деца у фокусу“, који ће, такође, финансирати „Сwисс ПРО“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)