ПОНОВО СЕ У ВРТИЋУ ТРАЖИ МЕСТО ВИШЕ: После много година у Кикинди је коначно гужва за упис деце у предшколску установу

Р. Шегрт

12. 06. 2021. у 08:25

НАЈЛЕПША вест у Кикинди последњих дана стигла је из Предшколске установе - на оглас за упис деце стигло је више пријава него прошле године. Само за боравак у јаслицама овог маја је уписано 120 малишана више него пре годину дана, што одавно није забележено у овом граду.

ПОНОВО СЕ У ВРТИЋУ ТРАЖИ МЕСТО ВИШЕ: После много година у Кикинди је коначно гужва за упис деце у предшколску установу

Фото Р. Шегрт

И за боравак деце у вртићима је више заинтересованих родитеља, па нове пријаве још увек стижу иако је рок за упис званично истекао 15. маја.

Повећано интересовање родитеља за боравак деце у јаслицама и вртићима објашњава се бољом економском ситуацијом, јер су се многи запослили, а децу нема ко да им чува, па желе да похађају предшколску установу. Тако овај својеврсни беби-бум, који одавно није забележен у Кикинди, објашњава и Кристина Дрљић, директорка Предшколске установе "Драгољуб Удицки".

- Пријатно смо изненађени бројем деце од једне до три године која су пријављена за јаслице. Обрадовани смо чињеницом да је више деце, да родитељи раде и да ћемо имати више малишана и у млађој и у старијој јасленој групи. Међутим, то од нас захтева другачију организацију, будући да сада јаслице имамо у три градска вртића, "Плави чуперак", "Мики" и "Колибри", а у селима само у Мокрину. Сада имамо девет јаслених група, а колико ћемо их имати наредне школске године, тек треба да одредимо. Осим тога, јаслице захтевају другачије просторне услове, па морамо прилагодити просторије за јаслени узраст. За то је потребно време, па молимо родитеље да се стрпе док не пронађемо решење - објашњва Дрљићева.

Веће је интересовање и за упис остале деце у вртиће, па пријаве још стижу и непосредно и електронским путем. Установа је у обавези да их све прими и размотри, а тек онда да комисија одреди која деца ће остварити право на боравак у предшколској установи.

ПОЛОВИНА ОБДАНИШТА У СЕЛИМА

КИКИНДА је већ годинама уназад град у којем није било листе чекања за упис деце у вртиће. Сва деца су имала смештај, али се ситуација сада, изгледа, променила. Зато још није утврђена коначна листа уписане деце. Предшколска установа "Драгољуб Удицки" има укупно 18 вртића, од тога девет у граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)