КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ПАРАЋИНА: У најави бизнис-инкубатор

З. Рашић

08. 06. 2021. у 19:03

ПОД стакленом куполом нове зграде Културног центра у Параћину данас је одржана оснивачка-конститутивна седница Привредног савета те општине, којом је председавао председник Владимир Милићевић, а на чији предлог је за председника овог тела - будућег удружења које ће бити регистровано у АПР, једногласно изабран Милош Милојевић из цементаре „Моравацем“.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ПАРАЋИНА: У најави бизнис-инкубатор

Фото: З. Рашић

У уводној речи Милићевић је појаснио да је привреда за сваку општину врло битна, па и за параћинску, између осталог, јер 33 одсто буџетских средстава стиже управо од пореза на зараде запослених у параћинским компанијама. Формирање Привредног савета који чине највећи привредници из те општине има циљ успостављање њихове сарадње са локалном самоуправом, а најважније је покретање пројекта „Параћински бизнис хаб“, о чему је одлука такође донета.

Истакавши да је Привредни савет основан да би комуникација са привредницима била на вишем нивоу него што је била, Милићевић је, између осталог, навео да је мишљење највећих привредника врло битно за даље развојне планове Параћина јер они запошљавају, а општинска каса се пуни и од зарада запослених.

Фото: З. Рашић

- Наш циљ је да се запосли што већи број људи у Параћину, да се компаније које већ раде што више развијају, а и да дођу нове компаније са којима тренутно преговарамо, па да се у наредном периоду промени привредна слика Параћина, а и буџет Општине ће бити већи тако да ћемо моћи и ми више ствари да урадимо. У новом Културном центру ми оснивамо „Параћин бизнис хаб“, бизнис-инкубатор, односно старт-ап центар, једну мултифункционалну целину где ће се многи њени делови бавити развојем бизниса код нас отварањем нових фирми, едукацијом. – рекао је председник Општине, најавивши да ће кроз бизнис-хаб сваки привредник моћи да прође и добије савете и директну помоћ.

Према његовим речима, у новом Културном центру биће места и за културу. Центар ће бити опремљен у најкраћем периоду и кренути са радом – закључио је Милићевић и позвао младе који тек почињу да се баве предузетништвом да се јаве „Бизнис хабу“, једином у Поморављу, где ће добити драгоцена искуства, канцеларије, средства за рад и сву подршку.

Александар Милошевић, менаџер цементаре „Моравацем“, компаније која је добила председничку функцију у Привредном савету, похвалио је инцијативу локалне самоуправе за формирање Пословног клуба.

- То је једна јединствена и иновативна идеја у Поморавском округу, говори о економској, политичкој и друштвеној одговорности јер важни фактори једне локалне заједнице у Параћину имају на једном месту прилику да размењују искуства – навео је Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)