НА ГРУДНОМ ОДЕЉЕЊУ ОСАМ ПАЦИЈЕНАТА: Добра „клиничка слика“ Рудничко-таковског краја

М. Б.

03. 06. 2021. у 15:25

РЕЛАТИВНО је добра свеукупна „клиничка слика“ Рудничко-таковског краја, што се тиче заразе ковид-19.

НА ГРУДНОМ ОДЕЉЕЊУ ОСАМ ПАЦИЈЕНАТА: Добра „клиничка слика“ Рудничко-таковског краја

Фото: М.Б.

Срећом, преминулих од те заразе данима нема, на Грудном одељењу, сада једином од укупно три бивша одељења „црвене“ зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, лечи се осам пацијената.

Грудно одељење је, за сада, једино постојеће у „црвеној“ зони ове болнице, јер су из ње изашли Интерно и Неурологија.

- Код четири особе потврђен је ковид-19, три су негативне на корона вирус, једна чека резултате тестирања. Током последња 24 сата, једног пацијента превезли смо на лечење у Клинички центар у Крагујевцу. У минулих 24 сата, примили смо једну особу, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, једног пацијента отпустили смо на кућно лечење – потврдио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

По подацима Дома здравља у Горњем Милановцу, укупан број оболелих у актуелном пику ове епидемије, овде је званично 3.328.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је 3.328 лица, уз нажалост 121 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)